Over Sylvia

Upload Image...

Over Sylvia

Hi, mijn naam is Sylvia, ik ben moeder van drie dochters en trotse eigenaresse van Vief Zwanger. Als zwangerschapscoach ben ik gediplomeerd als zwangerfitdocent, doula, hypnobirthing-docent en yogadocent. Met al deze kennis en ervaring heb ik het beste van elke opleiding geselecteerd en mijn eigen unieke cursus samengesteld. Ik bied een holistische aanpak waarin ik yoga, sport en theorie combineer om aanstaande ouders voor te bereiden en ondersteunen. 

Waar om ik doe wat ik doe?

Toen ik zwanger was, hoorde ik dat bevallen pijnlijk was, lang kon duren, maar dat het uiteindelijk iets prachtigs opleverde. Stiekem vond ik zwangerschapscursussen altijd een beetje suf, dus heb ik er geen gevolgd. 

Toen de grote dag aanbrak, moest ik in het ziekenhuis bevallen vanwege mijn overactieve hypofyse. Daar lag ik dan, in dat ziekenhuisbed, beenbeugels erbij.… Geloof het of niet, ik dacht dat dat normaal was. En waarom? Omdat ik totaal niet was voorbereid en vertrouwde op de dokters. Ik had de controle volledig uit handen gegeven. Gelukkig verliepen mijn bevallingen vrij vlot, maar niet zonder de nodige, of eigenlijk onnodige medische ingrepen.…

Met alle inzichten die ik nu heb, zou ik het totaal anders aanpakken (zo gaat dat altijd, toch?). Ik heb ontdekt dat weten wat je te wachten staat, kennis hebben van de fysiologie en bewust zijn van wat er in je lichaam gebeurt, de sleutel is. Bevallen is niet eng zoals ik eerst dacht, maar eerder een betoverend, intens en liefdevol avontuur dat je voor altijd zal bijblijven. Het is een ervaring waarin je jezelf ontdekt en kracht vindt die je nooit voor mogelijk had gehouden.

En daarom is mijn motivatie zo groot. Ik wil andere vrouwen inspireren en begeleiden, zodat ze wél goed voorbereid zijn en met vertrouwen, met positieve energie en een grote glimlach! 

Let’s go!