Ik ben er voor jou!

Een doula kan van onschatbare waarde zijn als je angst ervaart tijdens de zwangerschap en bevalling. Bevallen is een natuurlijk proces waar je lichaam voor ontworpen is. Echter, angst kan dit proces verstoren en zelfs complicaties veroorzaken. Als doula sta ik aan jouw zijde om je te begeleiden van angst naar vertrouwen.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de rol van een doula bij het verminderen van angst en het bevorderen van een positieve geboorte-ervaring. Studies tonen aan dat continue ondersteuning tijdens de bevalling, kan leiden tot kortere bevallingsduur, minder behoefte aan medicamenteuze pijnbestrijding en een lagere incidentie van keizersnede. Dit komt doordat een doula niet alleen emotionele steun biedt, maar ook praktische hulp, comforttechnieken en informatie over besluitvorming tijdens de bevalling.

Samen vormen we een team: gelijkwaardig en toegewijd aan jouw welzijn tijdens deze belangrijke levensgebeurtenis. Ik breng kennis, kracht en positiviteit in een periode waarin dit belangrijk is voor jouw gemoedsrust en jouw ervaring van bevallen. Door onze samenwerking help ik jou om in je kracht te staan en met vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan. Jij hebt de kennis en intuïtie over je eigen lichaam; ik sta klaar om je te ondersteunen en te leiden waar nodig.

Ja, dit wil ik!

Wat duur….

Een doula bij je bevalling is een investering waarover je goed wilt nadenken vanwege de kosten. Toch noem ik het met recht een investering, want wat je ervoor terugkrijgt is onschatbaar. Zo wordt vaak gezegd: ‘Je voorbereiden op een gezonde, krachtige bevalling is veel waardevoller dan leven met een traumatische ervaring.’ De bevalling is een levensgebeurtenis, vergelijkbaar met je trouwdag – het verdient zorgvuldige voorbereiding zodat je er levenslang met vreugde op terugkijkt als een waardevolle ervaring die bij jou past. Ik help je om optimale omstandigheden te creëren voor de geboorte van je baby, een persoonlijke en gezinsgebeurtenis.

Als doula sta ik dag en nacht voor je klaar. Ik ondersteun je ruim voor de bevalling, blijf bij je gedurende de hele bevalling en bied nazorg achteraf. Je hebt mijn onverdeelde aandacht en ondersteuning. 

*‘Wordt een doula vergoed door mijn ziektekostenverzekering?*
In Nederland wordt een doula niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar sommige aanvullende verzekeringen bieden (gedeeltelijke) vergoedingen aan.

Laatste nieuws

 

Our blog
Herstel na de bevalling – Wat elke Newborn mama moet weten

Gefeliciteerd met je kleintje! Het moederschap is een prachtige, unieke ervaring en het brengt ook[lees verder..]

Wordt jouw bevalling ingeleid?

Staat een inleiding van je bevalling op de planning? Dan wil je er vast alles[lees verder..]

Ademhalingstechnieken bij zwangerschapskwaaltjes

Ademhalingstechnieken bij zwangerschapskwaaltjes Sommige vrouwen hebben nergens last van en andere vrouwen krijgen te maken[lees verder..]

Nieuwe locatie voor Vief Zwanger

Het is bijna zo ver! Vanaf 1 april heeft Vief Zwanger haar eigen locatie in[lees verder..]

3 Tips bij harde buiken

Tijdens de zwangerschap kan je buik soms hard aanvoelen. Een harde buik is een samentrekking[lees verder..]

Wat te doen bij vocht vasthouden?

Zeker wanneer de temperatuur stijgt is vocht vasthouden een veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap.[lees verder..]

Ben je geïnteresseerd in het doula-traject?

Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.