Tijdens de zwangerschap kan je buik soms hard aanvoelen. Een harde buik is een samentrekking van de baarmoeder. Dit geeft een spanning die niet prettig is. Harde buiken zijn een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap, ze worden ook wel Braxton-Hick of oefenweeën genoemd.

Als je last hebt van harde buiken na inspanning, of als je er dagelijks last van hebt, is het vaak een teken om wat rustiger aan te doen.

  • Neem een houding aan waarin je kunt ontspannen. Childpose is een voorbeeld waarbij je je buik volledig kunt ontspannen. Je kindje ligt zo ook heerlijk in een soort hangmatje.
  • Warmte is ook ontzettend fijn. Gebruik een warme kruik of ga lekker in bad of onder de douche. Je zult zien dat je harde buik vaak binnen een half uurtje weer zachter wordt.
  • Buikademhaling; je legt je handen op je buik en ademt een paar keer bewust naar je handen. Neem een paar minuten de tijd om zo te ademen. Adem diep in door je neus, en breng de adem zo laag mogelijk naar je buik. Verleng je uitademing ten opzichte van je inademing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *